Ofte stilte spørsmål om skolen og koronasituasjonen

Det er mange viktige meldinger som kommer om hva som skjer med undervisning, prøver, fravær og hvor dere kan få hjelp. Her har vi prøvd å rydde og samle informasjonen.

Først av alt, trenger du informasjon på andre språk? Eller kjenner du noen som gjerne skulle lest om dette på arabisk eller urdu? Her finner dere det.

Nytt pr. 8.5.2020

Som alle sikkert har fått med seg, har regjeringen bestemt at skolen skal åpne igjen for alle elever i løpet av neste uke.

MANDAG, 11. mai er det planleggingsdag for lærerne og dere, elevene har fri.

På TIRSDAG, 12. mai møter hele klassen kontaktlæreren og får god informasjon om hvordan vi skal håndtere smittevern og endringer av timeplanen som vil gjelde fra onsdag 13.5.
Ikke minst skal dere få mulighet til å se hverandre igjen!
Tirsdag, 12. mai møtes vi etter denne planen:
Vg3: klokken 1000
Vg2: klokken 1200
Vg1: klokken 1400
Dere møtes i klasserommet deres og av hensyn til smittevern så er det viktig at dere bare oppholder dere på skolen i den tida som er satt av til kontaktmøtet.

Fra ONSDAG, 13. mai er det skole etter ny timeplan.

Nytt pr. 24.4.2020

Regjeringen avlyser alle muntlige, muntlig-praktsike og praktiske eksamener i videregårende skole.

Privatisteksamen gjennomføres som planlagt.

Ingen elever ved Drammen VGS starter opp med undervisning på skolen 27.4. Hos oss fortsetter alle med digital undervisning hjemmefra.

Nytt pr. 03.04.2020

Nå er det bestemt at det blir digital opplæring i uka etter påske også. Og i løpet av påsken vil regjeringen bestemme om perioden med digital opplæring vil vare enda lenger, eller om vi vil åpne skolen mer.

Vi kan derfor ikke si noe mer om hvordan avslutningen av skoleåret vil være med tanke på muntlig eksamen og standpunktvurderingene. Det blir informert om dette når vi vet mer etter påske.

Trenger du hjelp:

Har spørsmål til en rådgiver, du finner mobilnummer og e-post her: Elevtjenesten

Helsesykepleierne er ikke på skolen, men du kan kontakte dem på telefon 408 23 482. De svarer så fort de kan.

Har du faglige spørsmål – kontakt faglærer eller kontaktlærere, de er tilgjengelige mellom 08.15 og 15.20 på Its eller på Teams (eller på andre måter hvis dere har blitt enige om det).

Har du problemer med IKT, her får du hjelp

Hvordan er skolehverdagen?

• Vi følger fortsatt oppsatt timeplan. Det kan være avvik fra vanlig timeplan, men da får elevene beskjed om det.
  • Elevene logger seg på It’s learning og Teams når økta starter. Det er derfor viktig at elevene opprettholder så normal døgnrytme som vanlig i denne perioden.
  • Når lærere ber elevene om å samarbeide om oppgaver, menes da samarbeid digitalt, ikke fysiske møter.
  • Lærere er tilgjengelig for veiledning og hjelp i øktene. Utenfor skolens kjernetid 08.15-15.20 kan man ikke regne med at lærere er tilgjengelige hvis det ikke er gjort egen avtal

Hvordan blir vurdering?

• Vurdering av elevenes kompetanse vil som hovedregel foregå digitalt, både skriftlig og muntlig.  Vi legger stor vekt på at elevene også i denne situasjonen skal få vist kompetansen sin og legge et godt grunnlag for standpunkt. I mange fag har elevene nå trent mot heldagsprøvene og vi vil derfor opprettholde heldagsprøveplanen. Men elevene må gjennomføre disse hjemmefra. Fagseksjonene blir enige om form og innhold for heldagsprøvene, basert på fagets egenart og for å gi et godt grunnlag for standpunkt. Men det er viktig at elevene blir informert om hvordan dagen gjennomføres i god tid før prøvedagen.

Hvordan registreres fravær?

• Elevene skal melde fra til sin kontaktlærer ved fravær, eleven gir også beskjed til faglærer på It’s eller Teams. Elevene skal ikke føre fraværet sitt i SkoleArena.  Hovedfokus nå er tilstedeværelse bl a for å sikre tilstrekkelig vurderingsgrunnlag til standpunkt.

Kan jeg hente noe på skolen?

• Det er anledning til å oppsøke skolen for hjelp og support ved tekniske problemer. Dere finner god informasjon om dette på vår hjemmeside. Skolen er åpen mellom 10 - 14

Publisert 31. mars 2020, oppdatert 8. mai 2020.