Fantastiske dager i Kenya

Fire elever og to lærere dro onsdag 19. februar til Kenya. Her er et reisebrev fra lærerne Hilde og Hanne.

Har vi virkelig bare vært i Kenya i fire dager? Vi føler oss allerede hjemme her! Reisen gikk som på skinner, selv om Hanne måtte vente til dagen etter på sin private koffert, men med tanke på antall kolli vi hadde med, er dette som bagateller å regne. Vi ble godt tatt imot på flyplassen, med Bertil i spissen, og sjekket inn på Nomad Palace, bare et par kvartaler unna St. Johns.  

Vårt første møte med St. Johns var hjertelig og ungene elsket å bli tatt bilde av og få se på det etterpå. Ungdommene våre ga virkelig av seg selv og vi har ikke tall på hvor mange klemmer som ble gitt og bilder som ble tatt bare de første minuttene. Vi deltok på lunsjutdelingen og var overrasket over hvor velduftende og godt det så ut. Senere fikk vi selv lunsj og informasjon om prosjektene vi bidrar til.  

Daycarecenter for unge mødre var første stop utenfor St.Johns. Barn av unge mødre, inntil 15 av gangen, ble passet på av andre mødre mens mammane var på jobb eller gjorde andre ærend. Liten plass, men mange herlige unger og mødre.  

Nå skal ikke dette bli noen detaljert reisedagbok - det får vi heller komme tilbake til i andre sammenhenger senere. Vi spurte ungdommene hva det var de ønsket å trekke fram. Noe av det som de opplever som inspiserende og flott er at selv om kultur og tradisjoner er forskjellig, er mange av verdiene og drømmene våre like - det hørte vi både når vi besøkte Uprising prosjektet og i møte med elever som har fått "Drammenstipend". Selv med lite, så ser vi stolthet og takknemlighet. 
Vi vil også nevne at:

  • Drammen videregående vant fotballkampen mot Golden Angels i år, også treningskampen kvelden i forveien. Vi hadde noen nødvendige forsterkninger, men er stolte over å ha gjennomført 2x25 minutter på grus/jordbane i sterk varme og vind. 
  • Vi har hatt en flott bytur i Nairobi, med besøk for kyssing av giraffer og fôring av elefantunger. 
  • Middagen hos vår flotte samarbeidspartner Benjamin og familie. Vanskelig for alle å ta oppmerksomheten bort fra hans skjønne datter på bare 4 måneder. 

Nå sitter vi i "teltet" vårt på Sarova Mara game camp første kvelden her. Ungdommen gikk til seng like etter middag, vi skal tidlig opp i morgen for en ny safari. På ettermiddagsturen i dag har vi allerede opplevd 4 av de 5 store og en overveldende mengde dyr. Lydene trenger gjennom teltveggene, men her inne er det ikke mye som ligner våre erfaringer fra barndommens teltturer. Enda har vi flere opplevelser i vente, vi er takknemlige for at vi har fått denne muligeheten og ser fram til å få dele flere av opplevelsene med dere alle ved en senere anledning. Drammen videregående - åpner muligheter!

Hilsen Hanne og Hilde


Publisert 24. februar 2014, oppdatert 24. februar 2014.