Look UB til NM.

Onsdagens fylkesmesse for ungdomsbedrifter fra Buskerud, Telemark og Vestfold ble storeslem for ungdomsbedriften Look UB fra Inspiro ved Drammen videregående. De tok med seg hele seks priser og en gullbillett til NM på Lillestrøm i april.

Tekst: Silje Bretvik Gundersen

- Vi er superfornøyde med resultatet, utbryter daglig leder Malin Stilger.

Sammen med de fire andre syttenåringene Nora Green, Silje Bretvik Gundersen, Li Berit Stavdal og Marte Vigdal utgjør de ungdomsbedriften Look UB. Forretningsideen er en tresidet hvit pyramide med en rød L på hver side som festes på biltaket ved øvelseskjøring for å bli synlig fra alle vinkler. De håper på å gjøre øvelseskjørere tryggere og mer sett i trafikken.

- Øvelseskjørere er dessverre veldig lite synlige i trafikken i dag. Vi tror at synlighet vil føre til tryggere øvelseskjørere, som er tryggere og mer erfarne når tar førerkortet, forteller salg- og kommunikasjonsansvarlig Silje.

Økonomiansvarlig Marte nikker bekreftende.

- Det er viktig at øvelseskjøreren blir trygg på trafikken, men også at trafikken blir trygg på øvelseskjøreren.

 

Gode resultater

Jentene registrerte bedriften i Brønnøysundregisteret i november, og har fra den tid jobbet hardt for å bli klare til fylkesmessa. Den harde jobben ga resultater.

Look UB tilbyr en pyramideformet L som festes på biltaket ved øvelseskjøring for å bli synlig fra alle vinkler.

Look UB vant følgende priser:

1. plass «Beste markedsføring»

1. plass «Beste IA-bedrift»

2. plass «Beste reklamefilm»

2. plass «Beste sosiale entreprenørskap»

3. plass «Beste innovative produkt»

3. plass «Beste ungdomsbedrift»

Vi tok to førsteplasser, to andreplasser og to tredjeplasser, forteller markedsføringsansvarlig Nora. Deriblant «beste markedsføring», andreplass «beste sosiale entreprenørskap» og reklamefilm og tredjeplass «beste ungdomsbedrift». Sist men ikke minst tok de førsteplassen i «Beste IA-bedrift».

Dette gav de en gullbillett rett til NM.

- Vi kunne ikke vært gladere for å komme til NM! Dette har vi jobbet så utrolig hardt for, og jeg er så stolt av bedriften vår, forteller HR-ansvarlig Li Berit.

- VI SKAL TIL NM! jubler jentene i kor.

Nasjonal messe for ungdomsbedrifter finner sted på Norges varemesse på Lillestrøm 29-30 april.


Publisert 14. mars 2014, oppdatert 14. mars 2014.