Mesterskap i ungdomsbedrifter på Drammen vgs

For sjette gang ble det gjennomført skolemesterskap i ungdomsbedrifter ved Drammen videregående skole.

Skolemesterskapet er generalprøven før fylkesmesterskapet i ungdomsbedrifter som gjennomføres i Mjøndalen den 12. mars (se faktaboks). Dommere fra lokalt arbeids- og næringsliv var tilstede for å kåre de beste.  Det er mange innovative ideer som får fritt spillerom når elever får en hel kveld til å presentere bedriftene sine.

- Det var virkelig mange gode bidrag blant ungdomsbedriftene. Det er utrolig gøy å se så mange engasjerte bedriftsledere. Det blir helt klart mange av disse som faktisk vil bli bedriftsleder om noen år, sier Tommy Fredriksen, administrerende direktør i Biltema Norge AS.

Det var totalt 14 bedrifter som konkurrerte i fire kategorier. Det var markedsføring og salg, beste stand og selgerteam, beste presentasjon av bedriften og beste logo.  Bedriftene hadde egne stands der dommerne ble mottatt på sin jury-runde.

- Det er strålende at arbeids- og næringsliv er så opptatt av elevene at de setter av en hel kveld for å delta i juryarbeid, sier Guro Mette fra Ungt Entreprenørskap Buskerud.

Skolemesterskapet viste at det var gjort gode analyser, markedsaktiviteter og flere hadde sitt produkt ferdig. Det var helt tydelig at de som hadde kommet langt i sitt prosjekt, hadde fordelt oppgaver internt på en god måte. Etter en velorganisert kveld kunne dommere, lærere og besøkende konkludere med at det er ingen mangel på gode forretningsidéer. Dette viser flott ungdom som blir viktige bidragsytere i framtidas samfunns- og arbeidsliv.

Her er vinnerne innenfor de ulike kategoriene:

Beste markedsfører og salg:

1. plass:    Look UB
2. plass:    SMIL UB
3. plass:    Credo Lux UB

Beste stand og selgerteam:

1. plass:    TAFO UB
2. plass:    Look UB
3. plass:    Roll It Up UB

Beste presentasjon:

1. plass:    Look UB
2. plass:    Roll It Up UB
3. plass:    Charitybrnd UB

Beste logo:

1. plass:    iCover UB
2. plass:    Roll It Up UB
3. plass:    Fitlife UB

Publisert 19. februar 2014, oppdatert 19. februar 2014.