Geofag 1 klassen var på Island

Geofag 1 handler mye om de kreftene som styrer jordkloden som platetektonikk, vulkanisme og jordskjelv.

Geofag handler også om å gjøre egne undersøkelser og egne erfaringer. Derfor dro klassen til Island. Turen ble nok annerledes enn planlagt, og klassen fikk oppleve mye vær (som også er en del av geofag!). Når vinden blåser så sterkt at biler blåses av veien, da er det bare å ta seg et bad på Blue Lagoon. Her satt vi værfast i flere timer, men bølgene i bassenget var så høye at vi ikke fikk være ute. Neste dag ble det heldigvis litt lettere vær og vi fikk se sørkysten med Eyjafjallajøkull, fosser og svarte strender. Siste dagen stod Tingvellir med Alltinget, Gullfossen og Geysirene for tur. Heldigvis kom vi oss hjem, før flyplassen måtte stenges igjen pga. dårlig vær!

Publisert 24. mars 2015, oppdatert 5. august 2015.