Studiespesialisering - elevintervju

Studiespesialisering gir deg stor valgfrihet og muligheten til å velge internasjonal linje, fortalt av fjorårets elever.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Navn: Soroor
Linje: Studiespesialisering, 3. klasse
Fordypning: Politikk og menneskerettigheter, rettslære, kommunikasjon og kultur

- Jeg valgte Drammen ut ifra de positive tingene jeg hadde hørt. Det beste med Drammen VGS er alle mulighetene. Man har mange fag man kan fordype seg i, og mulighet til å skifte retning. Videre er Drammen VGS en internasjonal skole, hvor vi både får elever på utveksling og selv reiser ut. Selv har jeg dratt til Kenya med skolens Nairobi-prosjekt, som var en reise jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har vært kjempefornøyd med lærerne mine her. Etter videregående vil jeg enten bli politijurist eller lektor, men jeg har ikke bestemt meg enda.

Linje: Studiespesialisering, 3. klasse
Fordypning: Politikk og menneskerettigheter, S2 matte, geofag 2

- Broren og søsteren min gikk på Drammen VGS og var veldig fornøyde, så jeg visste at det var et godt valg. Jeg liker spesielt alle programfagene man kan velge mellom, og at bygget er nytt med god luft og fine klasserom. Jeg har fått vært med på flere turer, som til Island med geofagklassen, Gøteborg med politikklassen, og snart skal vi reise en tur til Balkan. Da jeg begynte her kjente jeg bare en person, men jeg havnet i en utrolig fin klasse og jeg oppfatter ikke at det er mobbing eller trakassering blant mine medelever. Etter videregående skal jeg i militæret, og senere håper jeg at jeg får studere juss eller økonomi.

Ibrahim
Linje: Internasjonal studiespesialisering
Fordypning: Samfunnsfaglig engelsk, politikk og menneskerettigheter, kommunikasjon og kultur

- Jeg hadde hørt at Drammen hadde et godt læringsmiljø med gode lærere. Jeg har fått vært med på Europeisk Ungdomsparlament hvor man diskuterer med elever fra andre skoler, og har samlinger både regionalt i Oslo, og nasjonalt i Bergen. Skolen er stor, men man møter de samme elevene hele tiden, og da føles det ikke så overveldende. Etter vgs skal jeg ta førstegangstjenesten, og deretter har jeg kanskje lyst til å studere psykologi, gjerne i utlandet.

Eirik
Linje: Internasjonal studiespesialisering, 3. klasse
Fordypning: Engelsk, sosiologi, politikk og menneskerettigheter, psykologi 1 & 2, spansk 3

- Jeg valgte å gå her på grunn av den internasjonale linjen, det appellerte veldig til meg. Vi har vært medlem av Comenius-prosjekt i regi av Erasmus, sammen med skoler fra Belgia, England, Frankrike og Polen. Vi var en uke i Polen i 1. klasse og lærte mye om kulturforskjeller, og de kom til Norge i 2. klasse, og da var vi vertsfamilier. Ellers har jeg også fått besøkt England og Spania med skolen. Jeg tenker å studere i utlandet, og vurderer kommunikasjon, for eksempel i Spania, så jeg kan få brukt språket.

Les mer om de ulike studietilbudene Drammen VGS tilbyr her.

Publisert 1. november 2016, oppdatert 1. november 2016.