Vellykket One Day of Solidarity!

Rekordmange av våre elever var ute og jobbet for prosjektet. Vi vil takke hver og en av dere, og også takke alle arbeidsgiverne!

• Av Siv Marit Ersdal

Det betyr mye for elevene vi sponser i Nairobi, både at de får gå på skole og at det langt borte i Norge er ungdommer på samme alder som faktisk jobber en dag for dem.

Hva er egentlig Nairobiprosjektet på Drammen VGS?
One day of Solidarity?

Jo, det er at vi til en hver tid har 150 medelever i Nairobi. Det elevene på Drammen VGS som betaler skolepengene for dem. Og vi betaler det med at vi alle sammen jobber en dag for prosjektet. I Kenya går elevene våre på boarding school, det vil si at de bor på skolen, og de går der i fire år. Et års skolegang koster kr. 3000,-. Vanligvis tjener vi  400.000 kr på One Day of Solidarity! Alle disse pengene går direkte til skolestipend.

Fire av våre elever og to ansatte reiser ned på besøk hvert år, og pengene til denne reisen tas av skolens midler. Annet hvert år får vi besøk fra Nairobi, og dette besøket dekkes av eksterne sponsorer. Elevene våre kommer fra Pumwanislummen, de har gått på en skole som heter St. John, og de søker om å få stipend. Det er knallhard konkuranse mellom søkerne, de er topp motiverte, flinke og de jobber hardt!

Publisert 5. november 2015, oppdatert 5. november 2015.