Idrettslinja - les hva tidligere elever syntes om dette tilbudet.

For meg var det viktig å kunne drive med både toppidrett og skole, og derfor begynte jeg her. Det har vært gøy å starte her, og treningsmengden har økt.

Navn: Sofie
Klasse: 3IDA
Idrett: Håndball- For meg var det viktig å kunne drive med både toppidrett og skole, og derfor begynte jeg her. Det har vært gøy å starte her, og treningsmengden har økt. Vi har et sosialt miljø som er veldig spleisa og vi trener sammen. Men det kunne gjerne vært mer felles aktiviteter med de andre idrettene, så hadde vi blitt kjent med flere. Jeg kommer til å gå videre med håndballen og utvikle meg der. Men det er vanskelig å leve av håndball, så man må ha en utdanning også. Jeg tenker på å studere psykologi.

Navn: Sivert
Klasse: 3IDA
Idrett: Håndball

- Jeg begynte her for å kombinere idretten med skole, men jeg har underveis sett at jeg skal velge å fokusere på skole fremfor håndballen. Sånn er det for mange, enten er du god nok på dette stadiet, ellers detter du av lasset. Jeg er fortsatt villig til å gi alt på treninger, så denne linjen er ikke bare for de som satser hardt på en idrettskarriere. Vi på idrett har et nært miljø, og får gode muligheter til å bli kjent med de andre trinnene på idrett gjennom felles treninger. Men vi er litt isolert fra resten av skolen. Vi har fellesfag som matte og språk hvor vi treffer elever på andre linjer, men det blir litt opp til en selv å utvide den sosiale sirkelen. Veien videre er jeg usikker på, men jeg kommer til å begynne å studere.


Navn: Silje
Klasse: 3IDA
Idrett: Håndball

- Jeg ville satse på håndball, så da var denne linja det beste valget. Vi har treningene tidlig på dagen, så det er bra lagt opp. Det kan være vanskelig å kombinere skole og idrett, men vi kan søke om idrettspermisjon for å få gyldig fravær når det er aktuelt. Alle begynner her fordi de vil bli gode i sin idrett, men man forandrer seg mye på disse årene, og da er det noen som finner ut at de ikke vil satse likevel. Jeg skal spille to år for Glassverket nå, og neste år tenker jeg å kanskje jobbe ved siden av og få en pause fra skolen, og deretter studerer deltid eller på nett etter det. 


Publisert 16. februar 2018, oppdatert 21. februar 2018.