Kunst, design og arkitektur - les hva tidligere elever synes om dette tilbudet.

Klassemiljøet vårt er kjempebra, alle prater med hverandre og kjenner hverandre. Design og arkitektur-faget er veldig gøy!

Navn: Marika
Linje: Kunst, design og arkitektur, 1. klasse


- Da jeg flyttet hit for 6 år siden fra Estland visste jeg at det var denne skolen jeg ville gå på, og jeg har alltid vært interessert i kunst og tegning, så det måtte bli denne linjen. Vi har lært veldig spennende ting som tegning med blyant der vi lærte hvordan man tegner 3D, og tegnet portretter. Vi har hatt en designoppgave med overflatedesign, og deretter en oppgave hvor vi malte et bilde med teknikk og stil etter en valgt kunstner. Nå holder vi på med arkitektur og modeller, vi har laget skisser og tegninger og planlagt modellene. Drammen er en stor skole, og jeg kjente bare en fra før, men det gikk fint. Vi i klassen har nesten alle fag sammen, og vi har et godt miljø. Videre vil jeg studere arkitektur eller design, kanskje på NTNU. Jeg har sett på opptaksprøvene og jeg ser at vi her lærer det vi trenger. 

 

Navn: Ada
Linje: Kunst, design og arkitektur, 2. klasse

- Jeg kjente ingen da jeg kom hit, men det virket som en spennende skole med mye bra utstyr, så jeg ville gjerne gå her. Jeg begynte egentlig på elektro på Åssiden, men jeg ønsket heller å ta studiespesialisering. Samtidig ville jeg gjøre noe spennende, og jeg er glad i å tegne, så da ble det denne linjen, og det er jeg veldig glad for. Jeg var litt redd for å gå meg vill da jeg kom hit, men kontaktlæreren vår gav oss et kart, så det hjalp mye. Klassemiljøet vårt er kjempebra, alle prater med hverandre og kjenner hverandre. Vi gjør mye forskjellig i formgivningsfagene. Design og arkitektur-faget er veldig gøy, vi jobber med programmer som Photoshop og Indesign, og vi designer logoer, lager fonter og designer hus. Lærerne kan mye og de gir god veiledning. Når jeg er ferdig vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Det kan hende det blir noe innen formgivning, men med studiekompetanse har jeg åpne muligheter.

Alt har vært gøy, vi har gått igjennom superspennende ting som tegning med blyant der vi lærte hvordan man tegner 3D, vi tegnet portretter. Etter det hadde vi en designoppgave med overflatedesign, og deretter en oppgave hvor vi målte et bilde med en teknikk og stil etter en valgt kunstner. Noe er vanskelig, men veldig spennende. 

Nå holder vi på med arkitektur og modeller, vi har laget skisser og tegninger og planlagt modellene. Nå har vi begynt å skjære ut modeller. 

Jeg kjente en fra før. Stor skole, men ikke skummelt, det gikk greit. Første dagen var det litt forvirrende og vi brukte kart. Vi i klassen har nesten alle fag sammen, og vi har et godt miljø.

Videre vil jeg studere arkitektur eller design, kanskje på NTNU. Jeg har sett på opptaksprøvene og jeg ser at Drammen VGS gir oss det grunnlaget vi trenger. 

Les mer om linjen for kunst, design og arkitektur her.


Publisert 16. februar 2018, oppdatert 21. februar 2018.