Service og samferdsel - les hva tidligere elever synes om dette tilbudet.

Første året blir vi veldig kjent med forskjellige deler av salgsfaget, salg, sikkerhet, service, og når vi er ute i lære får vi praktisk erfaring.

Navn: Nathalie

Linje: Service og Samferdsel, 2. klasse
Praksis: Salg service og sikkerhet


- Jeg er fra Lier og nærmeste skole er egentlig St. Hallvard, men jeg ville inn i et nytt miljø. Lærerne virket bra og jeg ble veldig «forelsket i Drammen» da jeg var her på besøk. Man finner lett fram her og de er behjelpelige i resepsjonen. Vi har små klasser på 15 stykker og det gjør at læreren kan gi mer hjelp og tett oppfølging. Første året blir vi veldig kjent med forskjellige deler av salgsfaget, salg, sikkerhet, service, og når vi er ute i lære får vi praktisk erfaring. Praksisen er en dag i uka. Min praksis er på kontor, og det er der jeg vil gå ut i lære. Ellers har vi vært på fagtur til Kristiansand hvor vi besøkte Dyreparken og lærte om sikkerhet, for det er de naturligvis veldig gode på. Vi lærte om generell sikkerhet, inngjerdede områder og overvåkningskameraer, og det kan man overføre til andre felt. I tillegg fikk vi lære hvordan man effektiviserer systemene, for i en fornøyelsespark er det mye mennesker og man må ha gode prosesser for registering og mottak. Jeg tenker å ta påbygg i tillegg til fagbrevet, da har man alle muligheter videre.

 

Navn: Maja
Linje: Service og Samferdsel, 1. klasse
Praksis: Kontorfaget


- Jeg har alltid hatt lyst til å gå på Drammen, og hørte mye bra om lærerne. Jeg valgte service og samferdsel fordi man lærer gjennom både teori og praksis. Vi får variasjon og er ute i bedrifter. Jeg er i praksis på et advokatfirma, hvor arbeidsoppgavene blant annet er postbehandling, lage klientmapper og diverse arbeid med dokumenter. Jeg har lært mye om service og hvordan man møter en klient, og om å selge et produkt. På skolen har vi hatt et individuelt prosjekt hvor vi skulle lage en fiktiv bedrift, hvor jeg lagde et regnskapskontor. Da lærte jeg mye om budsjett og økonomi, og de faktiske prisene på ting. I begynnelsen av skoleåret dro vi til Solsetra, og ble godt kjent med de i klassen. Klassen er liten og vi får god kontakt med læreren. Vi har et kjempebra miljø, og jeg har fått mye mer selvtillit på det å stå og presentere foran en forsamling. Jeg kommer til å ta fagbrev i kontor og administrasjonsfaget, og etter det har jeg mange muligheter, som å jobbe på kontoret til NAV eller Fylkeskommunen.

Les mer om studietilbudet Service og Samferdsel her. 


Publisert 16. februar 2018, oppdatert 28. februar 2018.