1STK har tjuvstarta litt på GRØNN UKE.

I to uker har de hatt et bærekraft prosjekt hvor de har forsket på hvordan de kan endre sitt eget forbruk.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Vi har snakket med Ingrid, Jørgen og Yvonne og de har alle tre sett på kjøttforbruket sitt.

"Jeg og mamma hadde dette som felles prosjekt, vi kuttet helt ut kjøtt. Jeg ble overrasket over hvor mye kjøttpålegg jeg spiser. Disse ukene ble det mye ost, salat og syltetøy. Jeg kan anbefale alle å lage en chilli con carne uten kjøtt, da blir det en chilli sin carne."
Jeg lagde maten min selv, jeg kuttet helt ut kjøtt og fant oppskrifter for dette. Kan anbefale en gryte med gulrøtter, tomat og bønner."
"Jeg kuttet ut kjøttpålegg, og prøvde å redusere rødt kjøtt, men det var ikke alltid så lett for foreldrene mine "glemte" det. Noen ganger lagde jeg min egen mat, lagde wok med grønnsaker, og så spiste jeg mye ris. Og jeg var bevist på å få i meg nok proteiner."
Disse tre anbefaler alle oss andre på skolen å teste ut dette i grønn uke!

Forsøket har pågått i to uker, og alle i klassen har valgt forskjellige tema, de har skrevet en fagartikkel om dette, og satt sine egne funn i en global sammenheng. Dette er et tverrfaglig prosjekt mellom samfunnsfag, naturfag og biblioteket.


Publisert 15. februar 2019, oppdatert 15. februar 2019.