På fredag, 29.3 er det Skolestreik for miljø i Drammen

To av våre elever er blant initiativtakerne til aksjonen, Lotta Luna K. Askim (Natur og ungdom, Buskerud) og Rose Jahanfarah (Grønn Ungdom), og de håper mange av skolens elever blir med!

Det er viktig med streik, det gjelder fremtiden vår. Det var vellykket i Oslo, nå skal vi lage en like bra aksjon her i Drammen. Det er viktig å vise at dette ikke bare er en aksjon, dette fortsetter til vi ser en forandring. 

Dette er revolusjon! sier de to jentene.

Skolens rektor, Kristine Novak uttaler i denne anledning:
"Som rektor vil jeg gjerne bruke handlingsrommet vi har til å knytte demonstrasjonene til faglig læring. Sammen med noen lærere har vi laget et faglig opplegg som elever som vil demonstrere kan velge å gjøre. Dette som alternativ til fravær. 
Målet er å kunne bidra til at de som vil demonstrere har mulighet til det og at det øker det faglige utbyttet. Det at elevene velger å forlate skolen, sier noe om hvor viktig dette er for dem. Jeg oppfatter ikke at det er en nedvurdering av at skolen er viktig, men at dette er en del av en større mobilisering rundt temaet akkurat nå."

(her er en lenke til skolens faglige opplegg: https://docs.google.com/document/d/1YnDKtbq7Q5ykNH4ecZJWhV_5ad1wXE6zvaRAB8bUEuk/edit?usp=sharing


Publisert 28. mars 2019, oppdatert 28. mars 2019.