Viktig informasjon til elevene og foreldrene ved åpning av skolen!

Regjeringens beslutning sist torsdag om åpning gir oss muligheten til å møtes på skolen igjen. Det vet jeg mange av dere har ventet på lenge- og vi gleder oss til å se hverandre igjen!

I morgen, tirsdag, vil du møte klassen din og kontaktlæreren vil gå gjennom viktige tiltak for smittevern og endringer i timeplanen. Alle endringene vi gjør nå, er for å sikre at det skal være trygt å være på skolen for alle elevene og ansatte.

Det er tre hovedregler som alle må følge:

1. Ikke gå på skolen hvis du er syk.
  2. Vaske hendene godt når du kommer på skolen, ved bytte av klasserom og før og etter måltider.
  3. Hold minst en meter avstand i alle situasjoner.

Ny organisering av skoledagen:

Alle får god informasjon av kontaktlæreren tirsdag. Her er de viktigste endringene:

• Vi går over til doble økter slik at du bare har ett fag før og ett etter midttimen.
  • Som hovedregel har du opplæring på skolen annenhver dag og hjemmeundervisning den andre dagen.

Viktigste kontaktbegrensende tiltak:

HOLD SAMMEN- HOLD AVSTAND

• Redusere antall elever på skolen samtidig.
  • Ulike tidspunkt for pauser og oppstart.
  • Unngå hyppige bytter av grupper og arbeidsplasser for elevene.
  • Unngå at elevene oppholder seg lenge i skolens fellesarealer.
  • Minimum en meter mellom hver elev i klasserommet og kontroll på elevene når de går og inn og ut av rommet.

Viktigste tiltak i hygiene og renhold:

• Elevene vasker egen pult og dørhåndtak vaskes jevnlig.
  • Unngå deling av f eks skrivesaker, verktøy ol.
  • Elevene spiser i klasserommet eller utendørs.
  • Informasjon om gode rutiner for håndvask er hengt opp ved alle vasker.
  • Hånddesinfeksjon er plassert rundt på skolen.
  • Lærer minner om hygienereglene ved hver oppstart i klassen/gruppa.

Regjeringen har bestemt at det ikke føres fravær etter 12. mars. Det betyr selvsagt ikke at du kan bestemme selv om du vil komme på skolen eller ikke. Skoleåret er ikke slutt og det er viktig at du deltar aktivt i opplæringen både når den er på skolen og hjemme.

Det åpner seg nye muligheter nå når vi kan ha opplæring på skolen. Min oppfordring til deg er å bruke disse mulighetene! Da får vi alle sammen en god avslutning på et spesielt skoleår – det fortjener vi virkelig!

Hilsen fra rektor Kristine Novak

Publisert 11. mai 2020, oppdatert 12. mai 2020.