En av lærerne våre, Inghill Johansen har fått Amalie Skram-prisen 2019! Det markerte vi med en liten boksamtale på biblioteket.

"Som Skram, er Johansen nådeløs i sin sannhetssøken. Som hos Skram føres leseren lengre og lengre inn mot kjernen av eksistensen." Det er flott å ha en anerkjent forfatter på skolen og elever og ansatte hadde mange spørsmål til Inghill!

Ingill fortalte at hun leste mye da hun var ung, og at det er utgangspunktet for å få lyst til å skrive. Men nå når hun skriver, leser hun ganske lite, nå jakter hun etter ideer, og leser litt her og litt der.

Elevene ville vite om hun lette etter inspirasjon i virkeligheten også? Inghill syntes det var et spennende spørsmål, og kunne bekrefte at det gjorde hun. Men det blir likevel noe annet når det hverdagslige, som vi kan kjenne igjen, er eltet og behandlet i skriveprosessen hennes. Hun jobber med å fange øyeblikk, og hun samler på setninger. Plutselig kan det hende at en setning som har ligget i skuffen kan brukes. Inghill skriver kort og vi snakket mye om det, at det er utfordrende både å lese og skrive korte tekster.

En elev som begynte å lese Bungalow der og da utbrøt: "Dette er skikkelig meditativt!" Ja, sa Inghill: "Jeg vil det skal være en tilstand".

Publisert 30. august 2019, oppdatert 30. august 2019.