Bandy

Bandylinja har glitrende isforhold på kunstisbanen på Marienlyst rett utenfor toppidrettsbygget til Drammen videregående skole. Drammen kommune legger isen etter høstferien og lar den ligge til over NM-finalene i begynnelsen av mars.

På høsten blir det ukentlig tur for alle til Holmens ishall for å trene på is. Innlæring av løfteteknikk er prioritert for våre nye elever i styrkerommet.

På alle våre treninger er fokuset at vi skal øke våre maksaksjoner. "Fra 100-101%" er vårt motto. Vi er veldig nøye på å belastningsstyre øktene, slik at spillerne har pigge bein når de kommer hjem til egen klubb.

Ved å analysere sporten er dette de 4 ordene våre elever vil bli kjent med og jobbe etter i faget Toppidrett bandy:

• kommunikasjon
  • spilleforståelse
  • teknikk
  • fysikk

Øvelsene på trening skal ha høy funksjonalitetsgrad og inneholde valg spilleren må ta, samtidig som vi terper på de enkelte, små detaljene. Det gjør at skoleøktene oppleves nokså annerledes fra klubbtreningene.

Kjetil Bergh er trener for bandylinjen på Drammen vgs. Kjetil har på tross av sin unge alder opparbeidet seg en bred trener- og bandyerfaring. Han har trent diverse aldersbestemte lag i bandy og fotball i Mjøndalen, Nordre Sandes a-lag i bandy, samt det norske damelandslaget i bandy.

Bandy

Publisert 15. november 2012, oppdatert 9. januar 2018.