Fotball

Fotball-linja på Drammen vgs holder meget høy standard i forhold til fasiliteter, tilrettelegging og innhold. Skoledagen er organisert slik at trening og idrettsfag foregår i første halvdel av dagen, mens studieretningsfagene ligger for det meste etter lunsj. Dette gir optimale forutsetninger for å du kan være med laget ditt å trene på ettermiddagen/kvelden.

Toppidrettslinja samarbeider tett med Strømsgodset TF, Mjøndalen IF og BFK!!

Strømsgodset TF er fotball-linjas viktigste samarbeidspartner. Skolen og klubben har utviklet et tett samarbeid som gjør at spillere kan tilrettelegge hverdagen sin på en tilfredsstillende måte. Strømsgodset TF sitt spillerutviklingsapparat jobber tett sammen med lærerne på Toppidrettslinja med å utvikle hver enkelt spiller. I det daglige treningsarbeidet bidrar SIF TF sine spillerutviklere. I tillegg har skolen egne keeperøkter som keepertrener i utviklingsavdelingen har ansvar for.

De siste årene har også Mjøndalen meldt seg på i Toppfotballen. Skolen har derfor inngått samarbeid på lik linje som med Strømsgodset TF. Sakte og sikkert bygges spillerutviklingskonseptet til klubben opp og skolen er særdeles fornøyd med å kunne bidra for at kvaliteten og tilretteleggingen til Mjøndalens spillere er på samme nivå som Strømsgodset TF.

Mjøndalen IF har de siste årene etablert seg i OBOS-ligaen og et spillerutviklingskonsept. De har derfor blitt en viktig samarbeidspartner for Toppidrettslinja. Flere og flere spillere fra linja etablerer seg i spillerutviklingskonseptet til MIF så også i A-stallen.

Buskerud Fotballkrets er en viktig samarbeidspartner. Kretsen hjelper Toppidrettslinja med inntak av nye elever, gjennomføre Grasrottrener for elevene og diverse kurs og kompetansetiltak.Geir Midtsian (spillerutvikler) og Morten Mundal (klubbutvikler) er kretsens bidragsytere.

Hvordan vil skoledagene dine se ut?

Det er fire treningsøkter i uka, tre av disse er fotballrelaterte mens den siste er fysisk eller alternativt rettet. På fotballøktene handler det om å utvikle ferdigheter dvs. utførelse med ball (teknikk) og hvilke valg (taktisk) du gjør hver gang du har ballen.

I første klasse (vg1) kjører vi i gjennom ferdighetshjulet i fotball dvs. at du trener på alle former for ballbehandling som for eksempel pasningsvarianter, avslutninger og finter. Den fysiske økta er dette året lagt opp med mye stabiliseringsstyrke og koordinasjon.

I andre og tredje klasse (vg2/vg3) er strukturen lik i forhold til antall økter. Det fortsatt ferdigheter som er det sentrale, men på disse trinnene er du med på å utvikle treningsplaner for hvordan du vil utvikle deg, dette kalles utviklingsmål. Treningene er lagt opp slik at du får anledning til å øve på disse utviklingsmålene f.eks bli bedre til å finte eller avslutte.

I løpet av de 3 årene du går på skolen arrangerer/reiser vi i forbindelse med en fotballopplevelse. De siste årene har Leeds vært destinasjonen, både for å besøke klubber i Leeds, men også å få testet oss mot god motstand. Både historisk og kulturelt er dette en av Europas absolutt mest spennende opplevelser.

Gode treningsfasiliteter!

Treningsfasilitetene på skolen er blant landets beste, så lenge fotballsesongen pågår og det enda er grei temperatur ute, holder vi til på Marienlyst Stadion (hjemmebanen til Strømsgodset TF). I vintermånedene flytter vi oss innendørs til Talentgården på Sundland (nytt gress sommeren 2014). Her kan vi øve på ferdigheter uten å fryse på bena.

For den fysiske økta bruker vi fasilitetene rundt skolen dvs Drammenshallen, det nye Badet, Kunstisbanen og en egen sal vi har på Idrettsbygget og Drammenshallen. Dette er viktige arenaer for oss som gir oss mulighetene til å drive alternative aktiviteter. Vi prøver oss på volleyball, bordtennis, skøyter, golf og mye, mye mer.

Fotballgruppa styres av fem godt kvalifiserte trenere og lærere:

Dag V. Kristoffersen
Har erfaring som Hovedtrener på alle nivåer i seniorfotballen fra Tippeligatrener til 6 div. Har vært trener for Toppserien damer og på ulike aldersbestemte lag. Har også hatt ansvar for U21 landslaget i NFF.
Har trent yngre lag på nær sagt alle nivåer.
Trener UEFA-A lisens (veileder UEFA A-lisens).

Helge Hermansen
Har erfaring fra treneroppgaver i seniorfotball og aldersbestemte lag. Fungerer i dag som trener i lavere divisjoner på herresiden. Har hovedfag i kroppsøving med hovedoppgave innen utholdenhetstrening i fotballen. Er faglig ansvarlig for Treningslære på Fotballinja.

Stian Lund
Har trent yngre lag og senior lag i lavere divisjoner.
Har jobbet i toppfotballen i 10 år med ansvar for jr.elite lag i Strømsgodset TF, vært Utviklingsansvarlig, analyseansvarlig og ass.trener i Tippeligaen.
Trener UEFA-A lisens.

Kevin Nicol
Kevin har nylig gjennomført sin UEFA Pro-lisens i Skottland. Har spillerkarriere både fra Skottland og Norge på det øverste nivået og trener i dag Asker sitt 2.divisjonslag i Postnord-ligaen.

Her er en liste over noen av dagens og tidligere elever ved skolen: (det finnes mange fler som har spilt på høyt nivå)

Lars Sætra (SIF / Hammarby)
• Gustav Mendonca WIkheim (SIF / Gent, FC Midtjylland)
• Mads Gundersen (SIF/MIF)
• Tokmac Nguen (SIF)
• Martin Rønning Ovenstad (SIF / MIF / Sturm Graz)
• Iver Fossum (SIF / Hannover 96)
• Martin Ødegård (SIF / Real Madrid / Herenveen)
• William Sell (MIF / Norge)
• Andreas Hoven (SIF / Norge)
• Henrik Bredeli (SIF / Norge)
• Knut Ahlander (SIF / Norge)
• Abdul-Basit Agouda (SIF / Norge)
• Hasan Duman (SIF / Norge)

Alle bilder er tatt av Børre E. Helgerud

Publisert 15. november 2012, oppdatert 7. februar 2018.