Velkommen til toppidrett

VISJON:
Vi ønsker å legge forholdene best mulig til rette for toppidrett og utdanning gjennom optimal utvikling av eget talent ut fra sunne helsemessige og etiske verdier.

ORGANISERING:
Vi på Drammen videregående skole ønsker dermed å være et lokalt tilbud til idrettstalenter i regionen, innen de syv prioriterte idrettene . Vi tilbyr derfor det treårige skoletilbudet: Idrettsfag med toppidrett som programfag, som medfører at elevene får generell studiekompetanse. Vi tar opp 60 elever hvert år innen:

• bandy
  • fotball
  • hopp
  • håndball
  • troppsturn
  • langrenn (orientering)
  • svømming

Vi har etablert samarbeid med Buskerud Idrettskrets i tillegg til toppidrettsklubber som DHK i håndball og Strømsgodset i fotball. Vi er også opptatt av god kontakt og samarbeid med alle de lokale klubber og idrettsmiljøer som våre elever har tilknytning til. Vi på skolen ønsker at våre elever skal ha mulighet til å utvikle sitt talent, samtidig som de får et godt skoletilbud.

Drammen videregående skole er en solid allmennfaglig skole med mer enn 1200 elever og gir også tilbud innen programområder som formgiving og entreprenørskap. På idrettssiden har vi et solid team der flere av lærerne er tilknyttet ulike landslag og landslagsutøvere i tillegg til de lokale toppidrettsmiljøene.

Skolens toppidrettslinje har en fantastisk beliggenhet der den er lokalisert i tribunebygget på Marienlyst, omkranset av kunstis/kunstgress baner, Drammenshallen, Grophallen, friidrettsanlegg og stort svømmeanlegg.

Tom Selvik
Inspektør
E-post: tom.s...@bfk.no

Publisert 14. november 2012, oppdatert 18. januar 2017.