Vg1

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

De første ukene på vg1 er uker vi bygger klassemiljøet. Når du begynner hos oss, vil du bli kjent med noe som heter medansvarsgrupper. Dere sitter sammen i klasserommet og holder sammen på dagsturer og ved gruppeoppgaver. Etter de første par ukene bytter gruppene og rullerer til du har vært i gruppe med alle i klassen din. 

De første ukene er også satt av til å velge matematikk-variant (P eller T), etter råd fra lærerne. Klassen din er stort sett samlet i alle øktene, fordi fagene er de samme. I tillegg til vanlige fag får du ulike kurs i livsmestring og det å lede seg selv gjennom skoledagen og hverdagen Dette programmet heter “Klar ferdig gå”, som du kan lese mer om her

I oktober finner Nairobidagen sted. Denne dagen jobber alle elevene til inntekt for våre medelever i Nairobi. Elever og lærere reiser årlig til Kenya og det er mulig å engasjere seg ekstra i skolens Nairobiprosjekt. Prosjektet kan du lese mer om her. 

Når det nærmer seg jul begynner forberedelsene til vg2, og alle skal velge sin egen programfagspakke. Lærere og rådgiverne orienterer grundig om de enkelte fagene som tilbys og elevene kan se filmer om de ulike programfagene. De blir lagt her. I januar velger elevene fag. 

I februar har vi en miljøuke med ulike flerfaglige aktiviteter, hvor kildesortering og bærekraft står i fokus. Vi avslutter skoleåret med “Annerledesdager”, og her får du smakebiter av de programfagene du har valgt og kan velge mellom mange andre ulike aktiviteter. 


Publisert 24. september 2018, oppdatert 24. september 2018.